پیش از هر چیز این را باید بگوییم که تفاوت بین جاوا و جاوا اسکریپت وجود دارد . ما در این مقاله برنامه نویسی سعی داریم تا شما را با جاوا اسکریپت آشنا کنیم . برای آشنایی با جاوا به دیگر مقالات این بخش مراجعه کنید .
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی اسکریپتی است . یک زمان برنامه نویسی اسکریپتی سمت کاربر . همان طور که در دیگر مقالات برنامه نویسی سایت و مقالات آموزش برنامه نویسی سایت اشاره کرده ایم ، برنامه های وب بر دو نوع اند . سمت سرور و سمت کاربر . سمت کاربر برای اجرا از منابع سیستم کاربر استفاده می کند .
از جاوا اسکریپت برای توسعه رابط کاربری ( user interface develop ) استفاده می شود . تا قبل از ورود فریم ورک ها به جاوا اسکریپت که سبب شد کار ها خیلی آسان و با سرعتی بسیار بیشتر انجام شوند ، از جاوا اسکریپت برای برخی رویداد های قابل اجرا در مرورگر وب کاربر بهره گیری می شد . پیش از ورود framework ها به جاوا اسکریپت ، ساخت برنامه های وب ( web applications ) هرگز به این سهولت انجام نمی شد .
این تنها کاربرد جاوا اسکریپت نیست . دیگر کاربرد جاوا اسکریپت ، ساخت برنامه های تحت سرور می باشد . برنامه هایی که می توانند برای بعضی کار ها مثل ذخیره اطلاعات در پایگاه داده به سرور متصل شوند .
از جمله کاربردهای جاوا اسکریپت ، معطوف شدن توجه این زبان اسکریپتی به دنیای درحال گسترش گوشی های هوشمند است . آن هم با یک فریم ورک بسیار کاربردی به نام فون گپ . phone gap به شما این امکان را می دهد تا برای سیستم های عامل گوناگون ، اپلیکیشن های هیبریدی بسازید . اگر با جاوا اسکریپت ، اچ تی ام ال و سی اس اس آشنا باشید ، این امکان برای شما میسر است که برای هر operating system ، نرم افزار هیبریدی ( hybrid software ) بسازید .
اگر می خواهید نکته ای درباره این مقاله به داده پردازان زانتکس بیان کنید ، پل های ارتباطی مجموعه طراحی وب سایت داده پردازان زانتکس از بخش تماس با ما در اختیار شما می باشد .
© تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه برای داده پردازان زانتٌکس حفوظ است.