الگوریتم کبوتر گوگل
الگوریتم کبوتر گوگل

یکی از حیواناتی که گوگل ویژگی آن را با ویژگی های الگوریتم طراحی شده خود یکسان و همسو یافته ، الگوریتم کبوتر گوگل است . هر چند که عبارت پیگئون pigeon به معنی کبوتر چاهی است و باید این الگوریتم را الگوریتم کبوتر چاهی نامید ، اما با هم شرط می کنیم که از این پس در مقاله با نام کبوتر از آن یاد کنیم .

الگوریتم گوگل کبوتر ، نتایج عبارت جستجو شده را بر اساس اطلاعات جغرافیایی ثبت شده به کاربر نشان می دهد . به عنوان مثال اگر کاربری به دنبال یک گالری فروش آثار هنری باشد و آن را در گوگل جستجو کند ، گوگل نسبت به موقعیت مکانی که فرد در آن قرار دارد ، یافته ها یا نتایج را فهرست می کند و نمایش می دهد .

در الگوریتم کبوتر گوگل ، برای فردی که در شهر تهران است و در عبارت جستجو شده به دنبال استخر می گردد ، گوگل بر اساس فرایند عملکرد الگوریتم کبوتر ، استخرهایی که در شهر شیراز و اصفهان و . . . قرار دارند را نمایش نمی دهد یا دست کم در اولویت جستجو قرار نمی دهد . الگوریتم کبوتر چاهی گوگل سبب شده است تا شاهد بهبود نتایج جستجو در دایرکتوری های محلی به این ترتیب باشیم که با وجود فهرست شدن هزاران صفحه برای هر عبارت جستجو ، تنها عباراتی که دقیقاً مورد نظر کاربر و نزدیک به اوست را نمایش می دهد . این ویژگی سبب می شود تا کاربر ، تجربه بهتری از جستجوی خود داشته باشد و با نتایج غیر مرتبط روبرو نشود .

هرچند که در بند فوق به مثال هایی از شهر های ایران روی آوردیم اما واقعیت امر آن است که شروع کار کبوتر گوگل در زبان انگلیسی و ایالات متحده است و موضوع دو از انتظاری نیست که در آینده ، سایر زبان ها هم زیر سایه بال های کبوتر گوگلی قرار بگیرند . شاید دغدغه مدیران وب سایت ها باشد که چگونه باید با خلق و خوی الگوریتم گوگل مواجه شوند ؛ در پاسخ می گوییم اگر به شکل صحیح و با روش های اصولی و استاندارد سایت خود را اداره کرده اند و رو به روش های متقلبانه در سئو نیاورده اند ، هیچ جای نگرانی نیست . تنها باید منتظر ماند و دید که آینده سئو از این رهگذر چگونه خواهد بود .

در تاریخچه گوگل ، دسته بندی داده ها در سطح کشورها ، موضوعی جا افتاده و طبیعی و پذیرفته شده بود . به نظر می رسد این کبوتر بلند پرواز تر از این حرفهاست و می خواهد اطلاعات را در محدوده های کوچک تر یعنی در واحد شهر و استان یا چه بسا محلات اجرایی کند .

چنانچه علاقه دارید تا در رابطه با تاریخچه الگوریتم کبوتر گوگل اطلاعات کسب کنید ، به مقاله فهرست الگوریتم های گوگل در سایت زانتکس مراجعه کنید .

همراهی شما در میان سطرهای مقالات طراحی سایت برای داده پردازان زانتکس بسیار ارزشمند است . امیدواریم که پاسخگوی شایسته ای برای اعتماد شما باشیم . نظرات سازنده خود در راستای ارتقاء سطح مقالات سئو و سایر مقالات آموزشی طراحی سایت ، از ما دریغ نفرمایید .